22.11.2007. / 11:56

Autor: Marijana Zrinjski

ROGOZNICA

Bespravni graditelji iz Rogoznice štrajkaju glađu

Bespravni graditelji iz Rogoznice danas u podne počet će štrajkati glađu ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Zagrebu.

Razlog štrajka Udruga za razvoj Rogoznice u kojoj su okupljeni bespravni graditelji, je što Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva nije prihvatilo izmjene prostornoga plana Šibensko-kninske županije, kojima se trebala legalizirati većina od dvije tisuće nelegalnih objekata na rogozničkom području jer je potrebno doraditi tekstualni dio plana u odnosu na grafički. Iz Udruge tvrde da im je jedno bilo obećano, a sada su prevareni i izigrani.

Ministarstvo je priopćilo kako je od Županijskog zavoda za urbanizam tražilo da uz konačan prijedlog prostornog plana dostavi izračun izgrađenog i neizgrađenog građevnog područja rogozničke općine u skladu sa zakonom, odnosno da se nacrt prijedloga prostornog plana mora uskladiti s izmjenama i dopunama prostornog plana Šibensko-kninske županije. Tek nakon toga moguće je, tvrde iz Ministarstva, izdati traženu suglasnost.

Vezane vijesti

Štrajk u Ini

Štrajk u Ini

U Ini nikad nije dosadno. Jedan je od predmeta na suđenju bivšem premijeru Ivi Sanaderu, Bruxelles zamjera Vladi što želi staviti ministre u Nadzorni… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika