22.11.2007. / 13:10

Autor: Marijana Zrinjski

KOMENTAR GLASA KONCILA

"Govor mržnje odnosio se samo na Katoličku crkvu"

"Više političara i više medijskih djelatnika na svoj je način problematiziralo ulogu predsjednika države, Katoličke crkve i sportskih klubova u predizbornoj kampanji, a govor mržnje odnosio se ipak samo na Katoličku crkvu", ovo je dio komentara "Predizborna ušutkavanja" glavnog urednika Glasa Koncila, Ivana Miklenića.

U njemu stoji kako je ovogodišnja predizborna kampanja, možda više nego sve prijašnje, pokazala nedorečenost procesa demokratizacije u suvremenom hrvatskom društvu, možda čak temeljno nepoznavanje same biti demokratskog poretka.

"Događali su se već nažalost uobičajeni hrvatski paradoksi da su oni koji su na čelu određenoga nadstranačkog sustava opominjali one koji nisu izravno dijelovi toga istog sustava".

Miklenčić je također ukazao na ustavno pravo slobode mišljenja i izražavanja. "Može li itko u hrvatskom društvu imati pravo ikoga ušutkavati te zar predizborna kampanja može suspendirati Ustav za one koji se ne natječu za osvajanje vlasti? Sloboda mišljenja i javnoga govora jedan od bitnih postulata svakoga demokratskog društva".

Vezane vijesti

Muškarci dubokog glasa imaju više potomaka

Američki znanstvenici su otkrili da muškarci sa dubokim glasom češće imaju više djece od muškaraca sa visokim glasom. Znanstvenici to otkriće temelje… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika