22.11.2007. / 13:33

 

KRAJ KAMPANJE

Posljednja predizborna anketa

Dva su dana ostala do nedjelje, 25. studenog kada će oko 2,5 milijuna hrvatskih državljana izaći na birališta i odabrati svog favorita među 3585 kandidata raspoređenih na 323 liste.

2512 kandidata ili 70,07% su muškarci, a 1073 ili gotovo 30% su žene. Prosjek njihove dobi je nešto više od 43 godine. Najmlađi kandidat rođen je 1989. kao i najmlađa kandidatkinja, a najstariji 1924. godine, dok je najstarija kandidatkinja rođena 1918. godine.

S obzirom da se na parlamentarnim izborima češće glasa za stranke, nego za osobe treba reći kako se na ovim izborima natječe 59 stranaka, od čega su ukupno 53 kandidirale svoje liste u deset izbornih jedinica koje se nalaze u Hrvatskoj. Najviše lista ima u I. izbornoj jedinici čak 27, a najmanje u V. izbornoj jedinici tek 19.

U XII izbornij jedinici u kojoj se natječu predstavnici nacionalnih manjina primljene su ukupno 72 kandidature.

Sutra je posljednji dan izborne kampanje, a prekosutra u 7 sati ujutro nastupa predizborna šutnja. Onima koji su već odlučili kome će udijeliti svoj glas nudimo mogućnost da sudjeluju u našoj posljednjoj predizbornoj anketi.

Vezane vijesti

Grčka: Nova demokracija vodi u anketama

Grčka: Nova demokracija vodi u anketama

Grčka konzervativna stranka Nova demokracija, koja podupire oštre mjere štednje u zamjenu za međunarodnu pomoć, ima blago vodstvo pred ljevičarskom… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika