22.11.2007. / 16:33

Autor: Martina Čizmić

BESPRAVNA GRADNJA

Ministarstvo graditeljstva opovrgava tvrdnje Rogozničana

U Ministarstvu ističu kako su izmjene i dopune prostornog plana Šibensko-kninske županije napravljene isključivo zbog rješavanja problema bespravno sagrađenih objekata na području Rogoznice

Ministarstvo zaštite okoliša, prostornog uređenja i graditeljstva u priopćenju je opovrgnulo i izjave bespravnih graditelja s područja Rogoznice koji tvrde da su prevareni i izigrani. Rogozničani su zbog toga počeli štrajk glađu ispred zgrade Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti u Zagrebu.

"Izjave bespravnih graditelja s prodručja Rogoznice koji tvrde da su prevareni i izigrani, jer se odugovlačilo sa donošenjem izmjena i dopuna županijskog plana, a sada Ministarstvo ne dalje suglasnost na konačni prijedlog županijskog plana, nisu točne i ne odgovaraju istini", piše u priopćenju.

U Ministarstvu ističu kako su izmjene i dopune prostornog plana Šibensko-kninske županije napravljene isključivo zbog rješavanja problema bespravno sagrađenih objekata na području Rogoznice. Izmjene plana moraju zadovoljiti zakonsku proceduru koja inače traje do godinu dana, a u voom slučaju postupak je bio kraći od šest mjeseci.

Priopćenjem također ističu kako je od javne rasprave do utvrđivanja konačnog prijedloga županijskog plana došlo do bitnih izmjena tog plana na inzistiranje bespravnih graditelja. Ministarstvo zato traži da se javna rasprava ponovi kako bi svi građani, a ne samo bespravni graditelji, znali što se u planu mijenja u odnosu na građevinsko područje te u skladu s tim dali svoje primjedbe.

Vezane vijesti

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Cijene naftnih derivata niže od 13 do 18 lipa

Najviše cijene motornih benzina od ponoći će biti niže od 13 do 15 lipa po litri, a dizelska će goriva pojeftiniti od 15 do 18 lipa, pokazuju podaci… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika