22.11.2007. / 17:21

Autor: Martina Čizmić

NOVI ZELAND

Tata udario sina po stražnjici i završio na sudu

Dječak je dobio tri udarca po stražnjici i masnicu na ramenu gdje ga je otac držao. Modricu je fotografirala dječakova majka kako bi ju pokazala rođaku. On je pak o događaju obavijestio policiju

Tridesetrogodišnji muškarac koji je svog osmogodišnjeg sina tri puta udario po stražnjici završio je na sudu. Prema novom Zakonu o obiteljskom nasilju na Novom Zelandu taj se čin tumači kao agresija.

"Naš je zakon sada dopunjen upravo kako bi štitio djecu", rekao je sudac koji je ocu izrekao obvezu liječenja kako bi se naučio svladavati i devet mjeseci uvjetno.

Dječak je dobio tri udarca po stražnjici i masnicu na ramenu gdje ga je otac držao. Modricu je fotografirala dječakova majka kako bi ju pokazala rođaku. On je pak o događaju obavijestio policiju.

Udruga za obranu prava djece Barnardo's zadovoljna je jer je zakon profunkcionirao, dok je direktor konzervativnog pokreta Family First ocijenio da novi zakon čini roditelje "paranoičnima".

Vezane vijesti

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Čačić podliježe mađarskom pravosuđu

Prvi potpredsjednik vlade i ministar gospodarstva Republike Hrvatske Radimir Čačić, optužen za izazivanje prometne nesreće 2010. s dvije poginule… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika