22.11.2007. / 19:16

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Roemer: "HRT ne cenzurira promidžbene spotove"

Iz HRT-a dodaju kako su kršenja bila toliko očita da su autori spotova vjerojatno željeli postići njihovo ne emitiranje i izazvati skandal

Hrvatska radiotelevizija priopćila je kako ne cenzurira promidžbene spotove u predizbornoj kampanji. O emitiranju spotova odlučuje isključivo po jasnim i transparentnim pravilima, a ne po političkom ili kojem drugom ključu.

"Svaki spot mora biti u skladu s Općim uvjetima u sklopu cjenika marketinških usluga. Promidžbene poruke u vezi s izborima moraju biti suklađene sa HRT-ovim Programskim pravilima za praćenje izbora 2007. Spotovi koji ne odgovaraju pravilima odbijaju se emitirati. To je redovita pojava i van izborne kampanje", piše u priopćenju HRT-a koje potpisuje Janos Roemer.

"Posljednjih dana u medijima se iznose optužbe da HRT cenzurira promidžbene spotove u predizbornoj kampanji. Svi dosadašnji slučajevi bili su očita kršenja najjednostavnijih pravila o čemu je HRT izvijestio one koje je to zanimalo", stoji u priopćenju.

Iz HRT-a dodaju kako su kršenja bila toliko očita da su autori spotova vjerojatno željeli postići njihovo ne emitiranje i izazvati skandal.

Vezane vijesti

HRT je već godinama u krizi

HRT je već godinama u krizi

HRT se već godinama nalazi u upravljačkoj, financijskoj i programskoj krizi te stoga treba mijenjati važeći zakon kako bi se raspodijelile ovlasti… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika