23.11.2007. / 08:40

Autor: Marijana Zrinjski

PRONEVJERA DRŽAVNOG NOVCA

Chirac najavio borbu za istinu i svoju čast

Nakon što je u srijedu optužen za pronevjeru državnog novca dok je bio gradonačelnik Pariza, bivši francuski predsjednik Jacques Chirac, jučer za kanal TF1 izjavio je da će se pred francuskim pravosuđem boriti za istinu i svoju čast.

"U stanju sam duha koje se ponajprije može opisati kao smirenost, a onda i kao želja za borbom. Borit ću se, dakako uz dužno poštovanje pravosuđa. Ne pristajem da se koješta govori o tom događaju i da se gazi načelo prema kojemu je svatko nedužan dok mu se ne dokaže krivnja i zato ću se boriti za istinu i ujedno za svoju čast", kazao je Chirac, inače prvi francuski predsjednik kojem se sudi za zločin.

Podsjetimo, Chirac je optužen jer je njegov ured do 1995. isplaćivao plaće zaposlenicima gradske uprave koji su zapravo radili za njegovu tadašnju stranku RPR, današnji UMP. Ako mu se dokaže krivnja, Chirac bi mogao biti osuđen na deset godina zatvora i globu od 150 tisuća eura.

Vezane vijesti

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Molim vas, vratit ću 26,4 milijuna kuna

Bivši HDZ-ov saborski zastupnik i vlasnik mesne industrije, Stjepan Fiolić, spreman je vratiti 26,4 milijuna kuna navodno pronevjerene u slučaju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika