23.11.2007. / 12:08

Autor: Katarina Zorić

ODGOJ MLADIH

Filter za nepoćudne internetske sadržaje

Hrvatski školarci sa školskih računala neće moći pristupiti internetskim sadržajima o duhanu, seksu i nasilju

U suradnji s Ministarstvom znanosti, obrazovanja i športa Carnet je pokrenuo tzv. filtriranje nepoćudnih sadržaja na internetu u hrvatskim školama, piše Jutarnji list.

Hrvatski školarci na taj način sa školskih računala, neće moći pristupiti internetskim sadržajima o duhanu, seksu i nasilju. Na "udaru" su i internetske stranice s kojih se mogu skinuti napisane lektire, riješeni testovi ili unajmiti bube za prepisivanje, stranice koje promiču cigarete i mnoge druge stranice neprimjerena sadržaja.

Dobra je vijest za školarce da stranice poput Youtubea neće biti zabranjene, no profesori će moći zatražiti ručno uklanjanje određenog sadržaja na toj stranici ako ga smatraju neprimjerenim.

Carnet je za testnu školu odabrao Medicinsku školu Ante Kuzmanića iz Zadra. Projekt filtriranja internetskog sadržaja vrijedan je 240 tisuća kuna i trebao bi biti proveden do kraja 2007. godine.

Vezane vijesti

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Što se dogodi na internetu u jednoj minuti?

Intel je zbrojio i analizirao globalni internetski promet. Dobiveni rezultati daju sliku rasta interneta i dinamike korištenja određenih usluga.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika