23.11.2007. / 13:06

Autor: Nina Tomljanović

NOVITET IZ AMAZONA

Amazon predstavio Kindle čitač e-knjiga

Direktor online trgovine Jeff Bezos je kazao da će se korisnici Kindlea moći i pretplatiti na novine, magazine ili blogove za odgovarajuću mjesečnu naknadu

Amazon.com, jedna od najvećih svjetskih online trgovina na pres konferenciji u New Yorku predstavila je Kindle, vlastiti čitač elektronskih knjiga sa bežičnim pristupom. Kindle će se prodavati po cijeni od 399 dolara, a u svojoj memoriji može pohraniti čak 200 knjiga po cijeni od otprilike 10 dolara za nova izdanja, a download čitave knjige je moguće obaviti za manje od minute.

Direktor online trgovine Jeff Bezos je kazao da će se korisnici Kindlea moći i pretplatiti na novine, magazine ili blogove za odgovarajuću mjesečnu naknadu. Pretplata na novine poput New York Timesa ili Wall Street Journala iznosit će između 5,99 i 14,99 dolara, dok će cijena pretplate na razne magazine varirati između 1,25 i 3,46 dolara mjesečno.

Amazon.com će također nuditi i mogućnost pretplate na blogove za koju će zainteresirani morati izdvojiti oko 99 centi.

Kupci novog uređaja dobit će i novu e-mail adresu kako bi se Word dokumenti ili PDF dokumenti koje prime mogli konvertirati u odgovarajuću formu za nesmetano čitanje putem ovog uređaja.

Unatoč skepticizmu koji je pratio puštanje uređaja na tržište , Amazonov e-čitač knjiga Kindl rasprodan je do zadnjeg primjerka. Ponovo će se moći naručiti tek 3. prosinca.

Uređaj je vrlo hvaljen zbog svoje jednostavne uporabe, no mnogo zamjerki dobio je zbog naplaćivanja sadržaja koji je inače besplatan, puput učitavanja web novina i blogova.

Amazon nije prva kompanija koja je proizvela čitač knjiga. Isti uređaj dolazi nam iz Sonya koji je ponudio nešto kompaktniji dizajn, a cijena iznosi oko 280 dolara, ovisno o modelu.

Vezane vijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Video: 'Jahanje' najvećeg vala u povijesti

Havajskom surferu Garrettu McNamari, Guinnessova knjiga rekorda priznala je rekord za surfanje na najvećem valu koji je ikada netko "zajahao",… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika