23.11.2007. / 13:33

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

Letica: "Saboru su potrebni neovisni zastupnici"

Letica smatra kako su Saboru više nego ikad potrebni neovisni zastupnici koji govore i glasuju bez straha i po svojoj savjesti, umjesto onih kojima naređuju stranački i saborski šefovi

"Građani u nedjelju sami odlučuju o tome tko će sjediti u tom ''visokom domu'' i zato je važno da se odluče za neovisne ljude, a ne stranačke poslušnike", poručio je nezavisni zastupnik u prošlom sazivu Hrvatskog sabora Slaven Letica iz prazne Velike vijećnice u saboru, gdje danas vlada, kako kaže, "blažena tišina", umjesto ispraznih stranačkih svađa.

Letica smatra kako su Saboru više nego ikad potrebni neovisni zastupnici koji govore i glasuju bez straha i po svojoj savjesti, umjesto onih kojima naređuju stranački i saborski šefovi. Također je naglasio da, osim što zastupnici moraju biti oslobođeni stranačke stege, oni moraju biti neovisni i od, kaže Letica, stranog kapitala, organiziranog kriminala te korumpirane državne uprave.

Pri tome je naveo kako je u Saboru u zadnje četiri godine govorio istinu i samo istinu, napominjući kako će i dalje podržavati lijeve i desne, moćne i nemoćne, svako stajalište koje je u skladu s općim dobrom. Obećao je i da će se zalagati za neovisnost Hrvatskog sabora u odnosu na Vladu RH.

Nezavisni zastupnik pozvao je građane da daju podršku njegovoj listi, pod brojem 22, u 1. izbornoj jedinici. "Sabor bi morao postati forum koji ozbiljno i odgovorno raspravlja o temama od vitalnog interesa za ljude, narod i državu, tvornica dobrih zakona", kaže Letica u svom programu te ističe da će se zalagati za izravni izbor zastupnika, radikalnu izmjenu saborske procedure, ali i ukidanje TV prijenosa.

Smatra kako bi trebalo smanjiti duljinu trajanja rasprava, zabraniti replike među zastupnicima istog kluba, dok bi kaže, hitni postupak trebao biti iznimka, a ne često pravilo kao što je to danas.

Vezane vijesti

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Slinavci oko premijera plasiraju gadarije

Potpredsjednik SDP-a i predsjednik saborskog odbora za prostorno uređenje i graditeljstvo Zlatko Komadina odbacio je danas kao neistinite navode iz… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika