23.11.2007. / 14:15

Autor: Nina Tomljanović

IZBORI

Određena biračka mjesta za prvu, drugu, šestu i sedmu izbornu jedinicu

GIP je utvrdio i biračka mjesta na području Grada Zagreba gdje će glasovati birači privremeno upisani u popis birača u Zagrebu

Gradsko izborno povjerenstvo je priopćilo kako su određena biračka mjesta za prvu, drugu, šestu i sedmu izbornu jedinicu koje obuhvaćaju grad Zagreb.

U dijelu grada koji pripada prvoj izbornoj jedinici u kojoj je dio centra i zapadni dio grada određeno je 265 biračkih mjesta. U drugoj izbornoj jedinici, koja obuhvaća istočni dio Zagreba određeno je 125 biračkih mjesta, dok je u šestoj izbornoj jedinici što znači jugoistočni dio grada određeno 97 biračkih mjesta. U posljednjoj, sedmoj izbornoj jedinici u koju pripada južni dio grada određeno je 113 biračkih mjesta.

GIP je utvrdio i biračka mjesta na području Grada Zagreba gdje će glasovati birači privremeno upisani u popis birača u Zagrebu i to: na biračkom mjestu broj 1., u Ulici grada Vukovara 56a, IV kat, gdje će glasovati birači privremeno upisani u popis birača u Zagrebu s područja prve, duge, šeste i sedme izborne jedinice, koji nemaju prebivalište u Gradu Zagrebu, te birači s prebivalištem u trećoj, četvrtoj, petoj i osmoj izbornoj jedinici, dok će na biračkom mjestu broj 2., u Ulici grada Vukovara 56a, III kat, glasovati birači privremeno upisani u popis birača u Zagrebu s prebivalištem u devetoj i desetoj izbornoj jedinici.

Informacija je objavljena na oglasima biračkih mjesta i na web stranici: www.zgizbori.hr.

GIP je utvrdio i prijedlog rješenja o imenovanju biračkih odbora za sva navedena biračka mjesta te za biračka mjesta u vojarni Tuškanac i Croatia, koje je odredio ministar obrane, za glasovanje birača na službi u oružanim snagama i za biračka mjesta u zatvoru i zatvorskoj bolnici u Zagrebu, koje je odredio ministar pravosuđa, za glasovanje birača koji su lišeni slobode. Ta će rješenja će također biti objavljena na gore navedenoj web stranici.

U tijeku je slaganje izbornog materijala za pojedina biračka mjesta, izvješćuju iz GIP-a te dodaju kako će distribucija materijala po gradskim četvrtima početi u subotu.

Za svaku gradsku četvrt GIP je ovlastio jednog djelatnika Službe za mjesnu samoupravu za preuzimanje izbornog materijala od GIP-a Zagreba za biračka mjesta koja se nalaze u toj gradskoj četvrti. Isti djelatnici ovlašteni su i za predaju izbornog materijala biračkim odborima.

Gradsko izborno povjerenstvo podsjeća da glasovanje u nedjelju traje od 7 do 19 sati.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika