23.11.2007. / 17:31

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

DIP: "Tijekom izborne šutnje ukloniti sadržaj s weba"

Prema toj preporuci sve bi političke stranke u Hrvatskoj trebale ugasiti svoje web stranice, portali bi morali zaključati svoje arhive, a sa YouTubea bi trebalo ukloniti ili učniti nedostupnima nekoliko tisuća videa. Nitko ovdje nije spomenuo ni pretraživače koji u svojoj memoriji zadržavaju slike stranica koje pretražuju

Državno izborno povjerenstvo poručilo je svim medijima, ali i političkim strankama da tijekom izborne šutnje uklone s weba sadržaj koji govori o stranačkim aktivnostima.

Glasnogovornica Marija Krakić, za tportal je rekla kako su svjesni da se to neće moći provesti, no kako se zakon mora dosljedno provoditi. Istaknula je da će DIP reagirati ukoliko netko prijavi kršenje zakona.

Pokušali smo od gospođe Krakić saznati kakve su kazne za prekršitelje te da nam pojasni točno što podrazumijeva pod sadržajem koji govori o stranačkim aktivnostima, no ona nije bila dostupna za komentar.

Prema toj preporuci sve bi političke stranke u Hrvatskoj trebale ugasiti svoje web stranice, portali bi morali zaključati svoje arhive, a sa YouTubea bi trebalo ukloniti ili učiniti nedostupnima nekoliko tisuća videa. Nitko ovdje nije spomenuo ni pretraživače koji u svojoj memoriji zadržavaju slike stranica koje pretražuju.

Očito je da je Izborni zakon manjkav i ne ide u korak s vremenom. Možda do sljedećih izbora nova Vlada odluči regulirati i taj dio medija.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika