24.11.2007. / 10:24

Autor: Martina Čizmić

SLOVENIJA

Slovenski predsjednik o odnosima s Hrvatskom

"Konačni zaključci uslijedit će kada se završe sadašnji izborni procesi. Samo sporazumom obiju strana može se upotrijebiti pomoć trećeg", rekao je Türk

Novi slovenski predsjednik Danilo Türk izjavio je kako će na području vanjske politike djelovati koordinirano s vladom premijera Janeza Janše.

"Nije dobro donositi konačne zaključke na temelju izjava koje su dane u određenom vremenu i kontekstu. Sada su izbori i u Hrvatskoj pa se i tamo diže temperatura. U tom pogledu je zato najmudrije pričekati da se sve skupa stabilizira", rekao je Türk o svojim izjavama o ZERP-u.

Svoju pobjedu na izborima ne vidi kao "pobjedu ljevice" kako su to neki komentirali. Podsjetio je da je osobno podržao načelni dogovor premijera Hrvatske i Slovenije o načinu rješavanja otvorenih pitanja i prepuštanju spornih graničnih pitanja "trećoj strani". Dodao je kako treba njegovati dijalog koji ima izgleda za uspjeh jer su takvi trenutci rijetki.

"Konačni zaključci uslijedit će kada se završe sadašnji izborni procesi. Samo sporazumom obiju strana može se upotrijebiti pomoć trećeg", rekao je Türk.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika