24.11.2007. / 11:45

Autor: Martina Čizmić

TAJVAN

Dođite na posao u donjem rublju

"Muškarci se cijeli dan crvene. Odjednom su baš pristojni prema nama. To je tako smiješno", rekla je zaposlenica

Tajvanska tvrtka pozvala je svoje zaposlenice da jedan dan u uredu provedu odjevene samo u donje rublje. Tvrtka "Audrey Underwear" iz Thaizonga tim je potezom željela proslaviti svoje izvrsne prodajne rezultate.

"Čekamo ovaj dan cijeli mjesec. Ne znam kuda uperiti pogled. Danas sigurno neću moći raditi", rekao je jedan od prodavača.

Više do 90 posto žena prihvatilo je prijedlog i provelo dan u donjem rublju. "Bila sam na strogoj dijeti kako bi se pripremila za ovaj dan. Kada sam kod kuće isprobavala što obući za ovaj dan, muž mi je rekao da bi se tako trebala oblačiti svaki dan", rekla je Zhang Yufeng, majka dvoje djece.

"Muškarci se cijeli dan crvene. Odjednom su baš pristojni prema nama. To je tako smiješno", rekla je druga zaposlenica.

"Predstavili smo osam novih linija na tržištu i prodali više od 20 tisuća komada u manje od dva mjeseca. Zato smo to željeli i proslaviti", rekli su u tvrtki.

Pravna služba rekla je kako nema ničeg protuzakonitog u ovoj preporuci, sve dok zaposlenici nisu prisiljeni ni na šta. No, istaknuli su kako bi se neke žene mogle naći pod pritiskom zbog okoline. "Ne znam prodajemo li donje rublje ili ženska tijela", rekao je Wu Juanyu, tvrtkin odvjetnik.

Vezane vijesti

Povraća mi se od toliko posla

Povraća mi se od toliko posla

"Jednostavno više ne mogu savladati sve to što se nagomilalo na mom stolu. Kad sjedim i vidim svo to brdo posla pred mnom, mogao bih povraćati" -… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika