24.11.2007. / 16:26

Autor: Martina Čizmić

PROSVJEDI U RUSIJI

Zbog prosvjeda priveden i Garry Kasparov

Kasparov je preveden dok je pokušavao stupiti u vezu sa Središnjim izbornim povjerenstvom kako bi parlamentarne izbore koji će se održati 2. prosinca osudio kao "nepoštene"

Garryja Kasparova, vođu oporbenog pokreta Druga Rusija i bivšeg svjetskog šahovskog prvaka privela je policija tijekom protuvladinih prosvjeda u Moskvi. Istodobno su tisuće pristaša predsjednika Vladimira Putina prosvjedom iskazale potporu vladi.

Oko 3600 policajaca osiguravalo je red na ulicama, a prema podacima ruskih medija u protuvladinim prosvjedima sudjelovalo je oko 2.000 ljudi. Kasparov je preveden dok je pokušavao stupiti u vezu sa Središnjim izbornim povjerenstvom kako bi parlamentarne izbore koji će se održati 2. prosinca osudio kao "nepoštene".

Prosvjedi su se održali i u drugim ruskim gradovima. Zabilježena su brojna privođenja tijekom prosvjeda u gradu Nižnij Novvgorod. U Samari je prosvjed otkazan nakon što je policija privela organizatore. Aktivisti "Druge Rusije" tvrde i da je policija u Samari te Moskvi zaplijenila izborne plakate i drugi promidžbeni materijal.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika