24.11.2007. / 22:33

Autor: Martina Čizmić

IZBORI U DIJASPORI

GONG: Birač fizički napao članove biračkog odbora

Biraču je bilo uskraćeno glasovanje jer se nije prethodno registrirao za glasovanje, a birački odbor je utvrdio da ima prebivalište u Šibeniku

GONG je priopćio kako je prvog dana glasovanja za Hrvatski sabor u 11. izbornoj jedinici, u BiH, na biračkom mjestu u konzulatu u Banja Luci jedan birač fizički nasrnuo na članove biračkog odbora i predstavnika diplomatsko-konzularnoga predstavništva.

Biraču je bilo uskraćeno glasovanje jer se nije prethodno registrirao za glasovanje, a birački odbor je utvrdio da ima prebivalište u Šibeniku. Intervenirali su zaštitar i policija, a birački odbor sastavio je i službeni zapisnik, koji je mobilni tim GONG-a dobio na uvid prilikom posjete tom biračkom mjestu.

Predsjednik Državnog izbornog povjerenstva Republike Hrvatske Branko Hrvatin potvrdio je da se dogodio manji incident jer se pobunio jedan nezadovoljni birač koji nije mogao glasovati. Rekao je da je na glasovanju u BiH danas bilo "manjih problema" na biralištima zbog onih hrvatskih državljana koji se nisu prethodno registrirali. Radi se o hrvatskim državljanima koji imaju prebivalište u Republici Hrvatskoj, a žive u drugim državama, odnosno u BiH. Takvi glasači morali su se prethodno registrirati ili pribaviti odgovarajuću potvrdu za glasovanje, a oni koji nisu tako postupili ne mogu glasovati u BiH.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika