25.11.2007. / 17:18

Autor: Martina Čizmić

LOKALNI IZBORI

Prijevremeni izbori u Osijeku

Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora u Osijeku Vlada je donijela 25. listopada, nakon što je Upravni sud RH potvrdio njenu odluku od 12. listopada kojom je raspustila tadašnje osječko Gradsko vijeće

U 7 sati u Osijeku su uz parlamentarne počeli i prijevremeni izbori za novi saziv osječkoga Gradskog vijeća.

Na 111 biračkih mjesta u gradu Osijeku i prigradskim naseljima 102 737 građana s pravom glasa birati će 25 vijećnika za novi saziv Gradskog vijeća. Za prijevremene gradske izbore osječko je Gradsko izborno povjerenstvo zaprimilo 15 kandidacijskih lista, stranaka i stranačkih koalicija.

Odluku o raspisivanju prijevremenih izbora u Osijeku Vlada je donijela nakon što je Upravni sud RH potvrdio odluku Vlade od 12. listopada kojom je raspustila tadašnje osječko Gradsko vijeće. Vlada je tu odluku donijela zbog učestalog težeg kršenja zakona i propisa vezano za izbor zamjenskih vijećnika i članova Gradskog poglavarstva.

Za povjerenicu Vlade u gradu Osijeku do izbora novog Gradskog vijeća imenovana je Danijela Lovoković.

Prema podacima osječkog Gradskog izbornog povjerenstva, na biračkim je mjestima do 11 sati glasovalo, 17097 građana, odnosno 18,35 posto od ukupnog broja registriranih birača na ovim izborima.

Do 16 sati na izbore za Gradsko vijeće izišlo je 42,96 posto građana s pravom glasa. Glasalo je 41 793 birača.

Ističu kako do sada nije bilo dojava o izgredima na biralištima ili primjedbi na tijek izbornoga procesa, a prvi privremeni neslužbeni rezultati današnjih izbora za osječko Gradsko vijeće očekuju se večeras, oko 21 sat.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika