25.11.2007. / 13:54

Autor: Martina Čizmić

ELEKTINO IZVJEŠĆE

Član biračkog odbora napao kolegu, a Čobanković krši izbornu šutnju

Građani su prijavili i poruku kojom ih na glasanje poziva HDZ, a koja je poslana sa servera na više brojeva mobilnih telefona građana

Nevaldina udruga Elekta, čiji promatrači također nadziru odvijanje izbora na terenu, izvijestila je o incidentu koji se dogodio na biračkom mjestu u Ličkom Osiku. Član biračkog odbora, ujedno i član HDZ-a, fizički je napao drugog člana biračkog odbora. Incident je prijavljen policiji.

Na više biračkih mjesta zabilježili su probleme s glasovanjem pripadnika nacionalnih manjina, kojima nije bilo omogućeno odlučiti hoće li glasati za liste nacionalnih manjina ili za stranačke liste u svojim izbornim jedinicama. Elekta navodi da je na nekoliko biračkih mjesta u BiH zabilježeno je glasanje u tuđe ime, a u Hrvatskoj je zabilježeno i nekoliko ozbiljnijih kršenja izborne šutnje, o čemu je Elekta izvijestila Državno izborno povjerenstvo.

Kandidat HDZ-a Petar Čobanković nastupio je kao gost u emisiji Narodnog radija u 8:25. Iznesenim sadržajem promoviran je imenovani stranački kandidat, čime je prekršeno pravilo o izbornoj šutnji. Također, više je građana i promatrača prijavilo kršenje izborne šutnje slanjem poruka SMS-om. Građani su prijavili poruku kojom ih na glasanje poziva HDZ, a koja je poslana sa servera na više brojeva mobilnih telefona građana.

Promatrači Elekte, njih 2923 u Hrvatskoj i 277 u inozemstu, većinom u BiH, po prvi puta sudjeluju u promatranju izbora za hrvatski parlament.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika