25.11.2007. / 22:00

Autor: Martina Čizmić

REZULTATI IZLAZNIH ANKETA

Objavljeni službeni rezultati izlaznih anketa

Prema službenim rezultatima izlaznih anketa agencije Puls izrađenoj na 400 biračkih mjesta SDP 34,6, HDZ 33,2 HNS 6,8 HSLS/HSS 4 HSU 3,2 HSP 2,6 posto.

Preračunato u mandate, rezultati izgledaju ovako:

  • SDP - 61
  • HDZ - 57
  • HNS - 7
  • HSS - 5
  • HDSSB - 4
  • IDS - 2
  • HSLS - 2
  • HSP - 1
  • HSU - 1

U ovim rezultatima nisu uračunati glasovi dijaspore kojima bi prema trenutačnim rezultatima trebalo pripasti pet mandata. Naravno, treba još i pribrojti osam mandata koji pripadaju manjinama.

Prema izlaznim anketama koje je objavio RTL , a koje je provela agencija Valicon SDP vodi sa 35,4 posto glasova, HDZ ima 33,3, HNS 6,8, a HSS/HSLS 6,6 posto.

U izlaznim anketama sudjelovalo je 35 tisuća birača, a moguća greška je oko 2,5 posto. Rezultati koji su sada objavljeni temelje se na dobivenim rezultatima zaključno sa 17 sati.

Prema rezultatima obrađenima do 17 sati, SDP je u prednosti ili je izjednačen sa HDZ-om. HNS je također zabilježio dobre rezultate, kao i HDSSB.

Prema Pulsovim rezultatima, SDP ima prednost od 1 postotka pred HDZ-om.

Medianini rezultati pokazuju kako bi SDP mogao osvojiti 62 mandata, a HDZ 58.

Prema Valiconovim rezultatima SDP i HDZ su izjednačeni sa 58 mandata. Koalicija HSS/HSLS osvaja između sedam i osam mandata, a HNS između pet i sedam mandata.

Prema GONG-ovoj metodi paralelnog prikupljanja glasova, trenutno vodi HDZ sa 63 mandata, naprema SDP-u koji ima 54 mandata. No, to obuhvaća samo biračka mjesta u prvih 10 izbornih jedinica. Trenutno je obrađeno svega 18 posto biračkih mjesta.

Izvještaje iz izbornih stožera možete pročitati na slijedećim linkovima:

Atmosfera u HSP-ovom stožeru je naglo splasnula nakon što je objavljeno da prema izlaznim anketama HSP osvaja samo jedno zastupničko mjesto u Saboru.

Konačni rezultati su oni koje objavljuje Državno izborno povjerenstvo.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika