25.11.2007. / 21:40

Autor: Martina Čizmić

STOŽER HNS-a

HNS će pokušati oformiti Vladu sa SDP-om

U HNS-u su načelno zadovoljni što su po svim izlaznim anketama treća stranka, no nije im drago što su izgubili toliko mandata naprema sadašnjem sazivu. Kako sa svih strana dolaze rezultati različitih anketa u kojima je zajedničko što SDP i HDZ imaju isti omjer, a druge stranke veoma variraju.

Nakon objave prvih neslužbenih rezultata, Vesna Pusić i Radimir Čačić dali su zajedničku izjavu okupljenima u izbornom stožeru. Prvi cilj HNS-u je formiranje Vlade, a kasnije će raspravljati o funkcijama. Njihovi stavovi su po tome pitanju jasni i nije ih potrebno ponovo ponavljati. Vjeruje da će SDP i HNS i dalje rasti kako se budu glasovi prebrojavali, s obzirom da su prvi neslužbeni rezultati iz manjih ruralnih sredina, koji su tradicionalno više okrenuti desnim političkim opcijama. HNS računa da će na kraju osvojiti 10 mandata.

Kako neslužbeno doznajemo, HNS je zadovoljan sa rezultatom i poziva druge stranke da se pokuša oformiti vlast. Najvjerojatniji koalicijski partneri su dakako SDP i koalicija HSS-HSLS-PGS.

Predsjednica HNS-a Vesna Pusić rekla je: "Očekujem da pobjedimo sa SDP-om, a onda ćemo se dogovoriti. Bez nas nema vlade. "

Vezane vijesti

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

UEFA kaznila HNS s 80.000 eura

Europska nogometna organizacija (UEFA) kaznila je Hrvatski nogometni savez (HNS) s 80.000 eura zbog neprimjerenog ponašanja hrvatskih navijača na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika