26.11.2007. / 09:23

Autor: Marijana Zrinjski

ZAGREBAČKA BURZA

Potukli se zbog web aplikacije

Radi verbalnog i fizičkog sukoba dvojice zaposlenih na Zagrebačkoj burzi prošli tjedan sastalo se njezino Etičko povjerenstvo. Oba zaposlenika dobila su opomenu pred otkaz, piše Jutarnji list.

Prije toga, odmah nakon incidenta, voditelj odnosa s javnošću Željko Kardum i projekt-menadžer Kristijan Jovanović udaljeni su sa svojih radnih dužnosti i trenutačno su na bolovanju.
Sukob je izbio oko nove web aplikacije. Za kašnjenje u jednom koraku projekt-menadžer svalio je krivicu na glasnogovornika Burze, kojemu je to bila kap koja je prelila čašu i udario ga je. Jovanović je cijeli slučaj u svojem iskazu pred Povjerenstvom, kako saznajemo, pokušao prikazati i kao razmiricu na vjerskoj osnovi.

Zbog sukoba između dvaju djelatnika Zagrebačke burze, zatražena je arbitraža Hrvatske agencije za nadzor financijskih usluga. Naime, Kristijan Jovanović podnio je podnesak u kojem je Hanfu izvijestio o sukobu s glasnogovornikom Burze. No, Hanfa je njegov podnesak odbacila jer je zadužena za regulaciju tržišta kapitala, a ne za rješavanje sporova u institucijama koje nadzire. Ipak, Jovanović je zatražio pravnu zaštitu sindikata i još nekih mjerodavnih institucija i udruga građana.

Jovanović i Kardum prikupili su debelu medicinsku dokumentaciju. No, moći će se suditi samo jedan protiv drugog za naknadu štete, jer ozljede u tučnjavi nisu okvalificirane, prema pravilniku Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje, kao ozljede na radu da bi mogli tužiti poslodavca. Osim toga, jedan i drugi ostali su na pozicijama na kojima su bili zaposleni i prije incidenta. Ovaj tjedan, inače, istječe im i rok za prigovor na odluku Etičkog povjerenstva Burze.

Direktor Zagrebačke burze Roberto Motušić kazao je da je slučaj koji se dogodio prije dva tjedna, internog karaktera i nema nikakvih implikacija na normalno odvijanje poslova na burzi i na njezino funkcioniranje.

Vezane vijesti

Rast eura i dolara

Rast eura i dolara

Na financijskim tržištima širom svijeta očekuje se rast cijena dionica i tečaja eura jer su nakon izbora u Grčkoj parlamentarnu većinu osvojile… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika