26.11.2007. / 10:15

Autor: Marko Biočina

KVALIFIKACIJE

Hrvatska opet na Engleze

Hrvatska nogometna reprezentacija plasman će na Svjetsko nogometno prvenstvo koje se 2010. godine održava u Južnoafričkoj republici tražiti kroz kvalifikacijsku skupinu u kojoj se još nalaze Engleska, Ukrajina, Bjelorusija, Kazahstan i Andora. Tako će hrvatski nogometaši ponovno odmjeriti snage s Engleskom, koju su prije nekoliko dana pobijedili na Wembleyu i tako je izbacili s Europskog prvenstva.

Svoju šansu za prolaz na Svjetsko prvenstvo tražit će i Ukrajina predvođena svojom najvećom zvijezdom Andrijem Ševčenkom. Oni se također nisu kvalificirali na EP, završivši na četvrtom mjestu svoje kvalifikacijske skupine iza Italije, Francuske i Škotske. S obzirom da Ukrajina i Engleska neće sudjelovati na EP-u nema sumnje kako će jesenski početak kvalifikacija dočekati maksimalno spremni i tu se krije potencijalna opasnost za našu reprezentaciju koja će vjerojatno biti umorna nakon ljetnih igara u Austriji i Švicarskoj.

Bjelorusija i Kazahstan također su vrlo neugodne reprezentacije, pogotovo na domaćem terenu. Radi se o dosta teškoj skupini, no hrvatski izbornik je optimist.

"Ne bojimo se nikoga! Pokazali smo da se sa svima može igrati, no skupina je užasno teška. Pa, iz drugog i trećeg bubnja nismo mogli dobiti teže suparnike. Teško će dvije takve reprezentacije dopustiti da propuste dva velika natjecanja za redom. Uostalom Ukrajinci će učiniti sve da se plasiraju zbog domaćinstva EP-a 2012. godine", smatra Bilić.

Vezane vijesti

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Olić: Namjera mi je povući se iz reprezentacije

Hrvatski 32-godišnji nogometaš Wolfsburga Ivica Olić otvorio je dušu novinaru Tobiasu Altschäfflu u razgovoru za njemački tjednik Sport Bild.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika