26.11.2007. / 11:31

Autor: Marijana Zrinjski

MEDIJI U BIH

Komentari o hrvatskim izborima u BiH

Komentirajući parlamentarne izbore u Hrvatskoj većina bosanskohercegovačkih dnevnih listova u današnjem izdanju slaže se da je izvjesna relativna pobjeda Hrvatske demokratske zajednice, no naglašavaju da to još ne znači da će njezin predsjednik Ivo Sanader dobiti mandat za sastavljanje nove hrvatske vlade.

Dnevnik Abaz tvrdi da je "sinoć je u Hrvatskoj bila najdramatičnija izborna noć od neovisnosti". S tim se slaže i list Oslobođenje koje dodaje i to da nijedna stranka nije osigurala dovoljan broj mandata da sama sastavi novu vladu zbog čega u narednim danima tek slijedi prava bitka za postizborne koalicije.

Banjolučke "Nezavisne novine" ocjenjuju pak da obje stranke imaju gotovo podjednake izglede za konačno osvajanje vlasti u Hrvatskoj u naredne četiri godine. Mostarski "Dnevni list" tvrdi da je pobijedio HDZ i to radi glasova Hrvata iz BiH.

Radi raznih anketa i procjena izbornih rezultata bosanskohercegovačko izdanje "Slobodne Dalmacije" na naslovnici je objavilo da pobjeđuje SDP s tri mandata više od HDZ-a.

Vezane vijesti

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Branku Lustigu počasno Srce Sarajeva

Istaknuti filmski umjetnik Banko Lustig dobitnik je počasne nagrade Srce Sarajeva, koju i ove godine dodjeljuje Sarajevo Film Festival (SFF),… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika