26.11.2007. / 16:40

Autor: Marijana Zrinjski, Martina Čizmić

ČESTITKE HDZ-U

Sanaderu čestitke europskih i svjetskih političara

Predsjednik Europske pučke stranke Wilfried Martens i šef zastupničkog kluba EPP-ED u Europskom parlamentu Joseph Daul pozdravili su danas rezultate jučerašnjih parlamentarnih izbora u Hrvatskoj, a predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu čestitali na izbornoj pobjedi.

"Taj rezultat je jamstvo nastavka uspješnih politika koje su utrle put za reforme i donijele Hrvatskoj ugledno mjesto u međunarodnoj zajednici. To su bili posljednji parlamentarni izbori prije nego što Hrvatska postane 28. članica Europske unije i prije nego što njezini zastupnici zauzmu svoje mjesto u Parlamentu. Stoga smo posebno zadovljni da je hrvatski narod dao još jedan mandat Vladi koja je postavila temelje za taj scenarij. Oni koji su započeli posao, trebaju ga dovršiti", stoji u priopćenju EPP-a.

Među prvima je Sanaderu čestitala i njemačka kancelarka Angela Merkel. Rekla je kako se veseli nastavku dosadašnje dobre i plodne suradnje. Još je jednom izrazila punu potporu Hrvatskoj na putu prema EU i NATO-u. U ime Europske komisije čestitao je povjerenik za proširenje Olli Rehn. Čestitke su stigle i od slovenskog premijera Janeza Janše te makedonskog Nikole Gruevskog.

Čestitke su uputile i Republička koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskoga rata i Zajednica županijskih zajednica udruga hrvatskih vojnih invalida Domovinskoga rata Republike Hrvatske - HVIDRA te Udruga hrvatskih branitelja - dragovoljaca Domovinskoga rata. Istaknuli su kako očekuju i nadaju se uspješnoj i punoj suradnji i u novom četverogodišnjem mandatu.

Čestitku na izbornoj pobjedi HDZ-u i Sanaderu uputio je i Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Vezane vijesti

El Baradei osnovao stranku

El Baradei osnovao stranku

Muhamed El Baradei i drugi istaknuti Egipćani u subotu su osnovali stranku za koju kažu da će jednoga dana vladati zemljom i ponuditi glasačima… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika