26.11.2007. / 13:46

Autor: Marko Biočina

BURZA

Pobjeda HDZ-a izazvala rast dionica građevinskih tvrtki

Prvi rezultati parlamentarnih izbora odrazili su se i na poslovanje Zagrebačke burze. Tako je u prvih sat vremena trgovanja Crobex narastao za 2,61 posto. Taj je početni vrtoglavi rast u međuvremenu malo splasnuo, pa je sada taj burzovni indeks 1,2 posto u plusu.

S obzirom da je većina medija izborne rezultate protumačila kao pobjedu HDZ-a, stranke koja je obećala kako neće uvesti porez na kapitalnu dobit, to je sigurno u jednoj mjeri utjecalo na rast Crobexa.

Najveći rast cijene zabilježile su dionice građevinara. Najviše je porasla cijena dionice IGH, čak 7,99 posto. I ostali su građevinari zabilježili dobre rezulate. Cijena dionice Dalekovoda porasla je 1,94 posto, Ingre 7,76 posto, Lavčevića 7,59 posto, Hidroelektre 6,00 posto i Viadukta 5,32 posto. Ti se rezultati također mogu protumačiti uvjetnom pobjedom HDZ-a.

Naime, ta je stranka u svom izbornom programu obećala daljnja velika ulaganja u gradnju infrastrukture, tako da njezina pobjeda znači puno posla za domaće građevinare. Ulagači su očito u tome prepoznali mogućnost za dobre poslovne rezultate tih tvrtki u budućnosti, a samim time i za dobru zaradu.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika