Objavljeno u Nacionalu br. 628, 2007-11-26

Autor: Ante Mihić

TREND

Corolla Verso - Toyotin odgovor konkurenciji

Corolla Verso nije najprestižniji, a ni najprivlačniji Toyotin model automobila. Ovaj automobil sigurno vas neće oduševiti svojim izgledom, vjerojatno ni svojom unutrašnjošću, ali već prvi kilometri u ovom vozilu otkrit će zbog čega Toyota ima automobil koji se može usprotiviti konkurenciji u svom segmentu. Dizelski motor od 136 KS dokazao je da i dizelaši mogu biti tihi, da mogu vožnju učiniti udobnom te da u određenim trenucima mogu izvući dovoljno snage kako bi automobilu dali brzinu i polet.

Iako ne možemo reći da je Corolla Verso s 2.2 dizelskim litrenim agregatom automobil koji puca od snage, ubrzanje do 100 km za 10 sekundi te maksimalna brzina od 195 km/h dobra su preporuka svakom prosječnom vozaču da zadovolji svoje potrebe kako u gradskoj vožnji tako i na otvorenim cestama. Potrošnja u prosjeku iznosi oko 6,5 litara na 100 km i to je podatak koji će privući sve one koji ne vole često boraviti na benzinskim postajama. Vrlo precizan upravljač, dobar 6-stupanjski mjenjač i stabilnost pri velikim brzinama dokaz su da je unatoč svojim gabaritima Corolla Verso siguran i pouzdan automobil. Ako tražite automobil za kojim će se svi okretati, Corolla Verso neće biti najbolji izbor, ali ako želite siguran, kvalitetan automobil, s mnogo prostora, s Versom nećete pogriješiti.

Fotogalerija

Vezane vijesti

Američka istraga dokazala ispravnost Toyotine elektronske kontrole gasa

Američka istraga dokazala ispravnost Toyotine elektronske kontrole gasa

Ured za promet SAD-a objavio je kako elektronika i elektromagnetske smetnje nisu krive za nenamjerno ubrzanje u Toyotinim vozilima, izvještava portal… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika