26.11.2007. / 19:59

Autor: Martina Čizmić

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Sanader: "Okanite se ćorava posla"

"Trgovinom se ne može iz izbornog gubitnika postati pobjednik", napomenuo je Sanader. Ponovio je kako će HDZ sastaviti Vladu

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sazvao je konferenciju za novinare kako bi se obratio javnosti, ali i "zabrinutim biračima" koji ih "nazivaju od sinoć, cijelu noć i danas cijeli dan". Sanader im je poručio da će on sastavljati Vladu i da se nemaju zbog čega brinuti.

"HDZ je pobijedio sa prednošću od 10 mandata. A to su odlučili hrvatski birači", istaknuo je Sanader. Rekao je kako razumije razočaranost druge strane. "Okanite se ćorava posla i priznajte rezultate izbora", pozvao je Sanader.

Istaknuo je kako HDZ ne zanima trgovina kojom se može zamijeniti volja birača. "Trgovinom se ne može iz izbornog gubitnika postati pobjednik", napomenuo je Sanader. Ponovio je kako će HDZ sastaviti Vladu.

Na pitanje zašto nije pozvao i predsjednika Mesića da prizna izborne rezultate, Sanader je odgovorio kako jedino Državno izborno povjerenstvo može reći tko je pobjednik. A ono je konstatiralo da je HDZ dobio 10 mandata više od SDP-a.

Jedan austrijski novinar podsjetio je Sanadera da ne bi bilo prvi put da stranka koja je dobila većinu na izborima završi u oporbi i istaknuo kako to nije antidemokratski. "To se u Hrvatskoj neće dogoditi", bio je odlučan Sanader. Na novinarovo inzistiranje da će pobjediti onaj tko bolje vodi pregovore, odgovorio je kako su i u tome najbolji.

Nije želio komentirati kako idu pregovori o koaliciji sa HSS-HSLS-om, nego je istaknuo kako će o tome javnost biti na vrijeme obaviještena.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika