Objavljeno u Nacionalu br. 628, 2007-11-26

Autor: Nacionalova redakcija

PREZERVATIVI ZA HOTELSKE GOSTE

Nova odluka kineske vlade protiv širenja AIDS-a

GOSTI U KINESKIM HOTELIMA plaćat će prezervative bez obzira budu li ih tijekom boravka upotrebljavali ili neGOSTI U KINESKIM HOTELIMA plaćat će prezervative bez obzira budu li ih tijekom boravka upotrebljavali ili neKineska vlada naredila je svim hotelima u glavnom gradu Pekingu da svim svojim gostima na raspolaganje u svim sobama stave prezervative, a očekuje se da će ta mjera biti provedena do ljeta sljedeće godine, kad će se u Pekingu održati Olimpijske igre. Naredba se odnosi na svih 700 pekinških hotela, koji će u to vrijeme biti puni gostiju. Ta je odluka donesena zbog zabrinjavajućih podataka o širenju AIDS-a u Kini. Ta se zaraza u Kini širi brže nego u drugim zemljama, posebno u onima gdje su vlade poduzele preventivne mjere, među kojima je distribucija prezervativa jedna od najdjelotvornijih.

U Pekingu je ove godine zabilježeno 973 novih slučajeva AIDS-a, što je porast od 40 posto prema prošloj godini. U cijeloj Kini zabilježeno je u prvih šest mjeseci 18.543 novih bolesnika, koliko ih je bilo cijele prošle godine. Kineska vlast zakasnila je s prevencijom jer su mnogi zdravstveni funkcionari smatrali da se AIDS u Kini neće posebno širiti. No posljednjih godina situacija se bitno promijenila zbog otvorenosti zemlje prema svijetu, ali i zbog mnogo permisivnijeg odnosa Kineza prema seksu. Zanimljivo je da se prezervativi u hotelima neće dijeliti besplatno, nego će ih gosti plaćati u cijeni smještaja, upotrijebili ih ili ne.

Vezane vijesti

Kineski apel Europi

Kineski apel Europi

Zemlje eurozone koje su zaglibile u dužničku krizu "moraju još više imati na umu da su na istom brodu", ocijenila je u subotu agencija Xinhua, uoči… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika