Objavljeno u Nacionalu br. 628, 2007-11-26

Autor: Nacionalova redakcija

OREŠAR NIJE GOVORIO ISTINU

Policija i Croatia Airlines potvrdile incident u zrakoplovu za Zagreb

BRUNO OREŠAR u prošlotjednom pismu demantirao je cijeli tekst iz NacionalaBRUNO OREŠAR u prošlotjednom pismu demantirao je cijeli tekst iz Nacionala Nacional je od Policijske uprave zagrebačke i nacionalne zrakoplovne kompanije Croatia Airlines dobio i službenu potvrdu da je Bruno Orešar izazvao incident na letu OU831 Croatia Airlines iz Splita za Zagreb 22. listopada 2007., da je prijetio stjuardesi zrakoplova i da je bio alkoholiziran. Potvrdu smo tražili jer je Orešar u pismu upućenom Nacionalu opovrgnuo sve navode da je prijetio stjuardesi i bio alkoholiziran.

Nacional je pogriješio jedino u objavljivanju informacije da su Orešara priveli policijski službenici nakon što je zrakoplov sletio u Zagreb. To se nije dogodilo jer domaćica zrakoplova nije htjela pokretati postupak protiv Orešara zbog prijetnje, premda joj je ta mogućnost bila poznata, kako je odgovorila policijskom službeniku. Prema policijskom izvješću o tom događaju, nakon dojave o problemu s jednim od putnika, policijski službenik Postaje aerodromske policije Zagreb u zrakoplovu je nakon slijetanja zatekao kapetana i stjuardesu, dok su se ostali putnici udaljili.

Prema Nacionalovim informacijama, to su bili stjuardesa Ana Marija Jurenić i kapetan Saša Đuretek. Stjuardesa je izjavila da je u splitskoj zračnoj luci Resnik u zrakoplovu prije polijetanja za Zagreb primijetila putnika koji telefonira mobitelom i upozorila ga više puta da ga ugasi. Međutim, muškarac joj je zaprijetio pa se udaljila, a on je ugasio mobitel. Stjuardesa je izjavila kako smatra da je bio pod utjecajem alkohola, a to je potvrdio i kapetan zrakoplova, koji je napomenuo da ipak nije bilo narušavanja javnog reda i mira. Domaćici zrakoplova bilo je poznato da protiv njega može podnijeti prijavu zbog izrečenih prijetnji, ali je rekla da nije zainteresirana. Zbog toga nisu bili utvrđeni elementi prekršaja nego je samo podneseno samo izvješće.

POLICIJSKI DOPIS demantira Brunu Orešara i potvrđuje većinu navoda iz Nacionalova teksta koji je otkrio incidentPOLICIJSKI DOPIS demantira Brunu Orešara i potvrđuje većinu navoda iz Nacionalova teksta koji je otkrio incidentU policijskom izvješću piše i da putnik nije bio zatečen u aerodromskoj zgradi ili njenoj blizini, te s njim nije obavljen obavijesni razgovor. Da je domaćica zrakoplova podnijela prijavu protiv Orešara, on bi se morao odazvati na obavijesni razgovor. Pored policijskog izvješća, Nacional je o događaju potvrdu dobio i iz Croatia Airlinesa, u čijem priopćenju među ostalim piše: “Posada zrakoplova Croatia Airlinesa sastavila je službeno izvješće o izvanrednom događaju na letu OU 381 22. listopada 2007., sukladno pravilnicima o postupanju u takvim situacijama. Izvješće je sastavljeno sukladno Pravilniku o neprihvatljivom ponašanju putnika.“

Budući da kompanija štiti identitet putnika, nije mogla ništa više reći. Iznesene činjenice opovrgavaju Orešarove tvrdnje u njegovu pismu Nacionalu. Između ostalog, Orešar je Izjavio kako na letu iz Splita za Zagreb 22. listopada 2007. nije bio pijan, te da na istom letu nije prijetio stjuardesi da će joj slomiti ruku. Neosporno je pravo svake osobe da pošalje demanti ako su tvrdnje koje se odnose na nju neistinite.

U ovom slučaju Nacional priznaje kako je jedina greška bila objavljivanje informacije da je Brunu Orešara privela policija nakon slijetanja u Zagrebu.

Vezane vijesti

1. HNL: Zadar izvukao 'nulu' na Maksimiru protiv blijedog Dinama

1. HNL: Zadar izvukao 'nulu' na Maksimiru protiv blijedog Dinama

U šest poslijepodnevnih utakmica 20. kola Prve HNL strijelci nisu bili raspoloženi, postignuta su tek četiri gola. Nogometaši Zadra priredili su… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika