27.11.2007. / 08:43

Autor: Marijana Zrinjski

ĐAPIĆ O REZULTATIMA STRANKE

"Kriv sam što Rožića još lani nisam izbacio iz HSP-a"

Najveći gubitnik na ovim izborima, predsjednik HSP-a Anto Đapić, stranke koja je osvojila samo jednog zastupnika, potvrdio je da je njegov mandat na raspolaganju.

"Još dok se očekivalo da ćemo osvojiti osam mandata, planirao sam na idućem saboru stranke predložiti svoje povlačenje. Već sam 14 godina u vrhu stranke, ovo mi je četvrti saborski mandat, nisam više tako mlad. Sabor je bio planiran za veljaču, no organizirat ćemo ga ranije. Ovo je za mene sve potpuno neočekivano. Moja odgovornost je sigurno najveća", kazao je Đapić u intervjuu za Jutarnji list.

Ovakav izborni rezultat je, priznaje, posljedica i njegovih propusta, a jedan od njih je i to što iz stranke još lani nije izbacio Miroslava Rožića. On je, tvrdi Đapić smišljeno organizirao da s Tonči Tadićem izađe iz stranke baš u trenutku kada su HSP-u time mogli zadati smrtni udarac.

"To je moj osobni propust jer sam ih godinama štitio od drugih koji im nisu vjerovali s obzirom na to da su oni ušli u HSP tek 1995., da bi sada izašli ‘zbog izborne trgovine. Zašto Rožiću nije smetala politička trgovina kad sam ga 1997. ubacio u Županijski dom na listi HDZ-a? Ušao je tada u Sabor zahvaljujući trgovini koju sam napravio s Tuđmanom, koji je tražio tada da idemo u koaliciji, ali da se zbog političkih razloga ona ne objavljuje", kazao je Đapić koji za loš rezultat krivi i negativnu medijsku kampanju koja je kulminirala Sanaderovom izjavom: “Glas za HSP je glas za SDP”. "Tome nismo mogli parirati jer nismo imali dovoljno novca za protukampanju, a zabranjivali su nam spotove protiv HDZ-a".

Dodaje da unatoč istraživanjima koja su pokazivala da HSP-u pada popularnost, ništa nije ukazivalo na činjenicu da primjerice, jedna Ruža Tomašić neće ući u Sabor kao žena koja je stavila na kocku svoj život boreći se protiv narkomafije. "Mi smo platili najveći ceh bipolarizacije političke scene, dobili smo dvostruko manje glasova nego na prošli izborima, odnosno jedva nešto više od 90.000 glasova. To bi značilo da ni svi naši članovi nisu glasali za nas", zaključio je Đapić koji unatoč krizi još uvijek želi sačuvati stranku.

Vezane vijesti

Đapić se povlači iz HSP-a

Đapić se povlači iz HSP-a

Anto Đapić povlači se iz stranačkog političkog života Hrvatske stranke prava. Tako je objavio u priopćenju odaslanom medijima, a u kojem je naveo… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika