27.11.2007. / 08:59

Autor: Marijana Zrinjski

SAD-IRAK

SAD će podržati uključivanje Iraka u WTO

SAD i Irak dogovorili su se da će iduće godine započeti službene pregovore o budućim odnosima dviju zemalja, uključujući veličinu i ulogu američkih snaga koje će ostati u Iraku. Pregovori, u kojima bi vodeću ulogu imao State Department, trebali bi početi početkom godine, a završiti u srpnju.

Prema jučerašnjim navodima iz Bijela kuća predsjednik George W. Bush i premijer Nuri al Maliki usuglasili su izjavu o načelima, po kojima će se odvijati pregovori o bilateralnim sporazumima koji će regulirati dugoročne odnose dviju zemalja. Među ta načela spada obrana demokratskog Iraka od unutarnjih i vanjskih prijetnji, ohrabrivanje stranih investicija, posebno američkih, kako bi se pridonijelo obnovi i izgradnji, te podrška Iraku da se priključi Svjetskoj trgovinskoj organizaciji.

Važno je, složila su se dvojca, pružiti sigurnosna jamstva da se odvrati strana agresija protiv Iraka i podrži borba protiv terorizma.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika