27.11.2007. / 19:57

Autor: Martina Čizmić

SLOVENIJA

Direktor Pivovarne Laško otišao iz Socijalnih demokrata

Direktor Pivovarne Laško Boško Šrot zatražio je da bude ispisan iz stranke Socijalnih demokrata prosvjedujući protiv toga što ga predsjednik te stranke Borut Pahor, nije uzeo u zaštitu pred izjavama premijera Janeza Janše da jedna od najjačih slovenskih tvrtki, Pivovarna Laško, kontrolira medijski prostor i napada Janšinu vladu u korist ljevice.

"Iznenađuje me tvoja neodlučnost u povodu svih napada na Socijalne demokrate, njezine članove, na najbolja slovenska poduzeća i medije. Nisam očekivao takvu pasivnost od predsjednika stranke koja ima ambiciju voditi državu", napisao je u otvorenom pismu Pahoru.

Šrot je izrazio zaprepaštenost što ga nitko od kolega u velikim poduzećima ili u strankama nije branio, a u javnom je pismu Janši poručio da ga se ne boji te da je vlada odgovorna za inflaciju i druge probleme zbog kojih pada popularnost desnice među biračima.

Janša je nedavno u više istupa izjavio da Pivovarna Laško kontrolira dobar dio medija u Sloveniji preko vlasničkih udjela, a da je Šrot član najjače oporbene stranke. Zbog te njegove izjave pobunili su se i slovenski novinari o čemu možete čitati i u novom broju Nacionala.

Vezane vijesti

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenske banke sve teže kreditiraju gospodarstvo

Slovenska središnja banka upozorila je u srijedu na rastuće gubitke slovenskih banaka zbog čega se i dalje smanjuju mogućnosti kreditiranja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika