28.11.2007. / 08:59

Autor: Marko Biočina

IZBORI

Zagrebački HSS protiv koalicije s HDZ-om

Nakon što je bivša HSS-ova saborska zastupnica Ljubica Lalić jučer izjavila kako se čak 90 posto članstva te stranke protivi koaliciji s HDZ-om, javili su se i novi nezadovoljnici takvom mogućom suradnjom. Protiv HDZ-a nedvosmisleno se opredijelio zagrebački ogranak HSS-a na čelu s predsjednikom Darkom Vuletićem.

Vuletić to pravda lokalnim antagonizmom prema HDZ-u. „ako uđemo u koaliciju s HDZ-om, ne znam kako ću to objasniti članovima. Problem je u tome što ih moji ljudi nimalo ne vole“, rekao je Vuletić. Ukoliko vrh stranke ipak ustraje u namjeri da koalira sa Sanaderom, Vuletić će biti u vrlo čudnoj poziciji, s obzirom da je HSS već u koaliciji s SDP-om na lokalnoj razini u Zagrebu, a Vuletić je pročelnik gradskog ureda za poljoprivredu.

Osim privatnih antagonizama spram HDZ-a, očito je da dio HSS-a strahuje od sudbine koju su doživjele stranke koje su u prošlom mandatu koalirale i podržavale HDZ. Demokratski centar više nije parlamentarna stranka, a potpuni debakl jedva su izbjegli HSU i HSP.

S druge strane, s SDP-om je HSS također imao nesuglasica u koalicijskoj vladi Ivice Račana, tako da i među samim članovima HSS-a ne postoji konsenzus oko toga koga HSS treba podržati.

Vezane vijesti

'Neću vratiti mandat'

'Neću vratiti mandat'

Saborski zastupnik Damir Bajs, kojega je Predsjedništvo HSS-a suspendiralo i do danas mu dalo rok da stranci vrati saborski mandat, poručio je da… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika