28.11.2007. / 17:16

Autor: Nina Tomljanović

SJEDNICA PREDSJEDNIŠTVA

Anto Đapić ponudio ostavku

Na sjednici je vodstvo HSP-a analiziralo i niz objektivnih čimbenika koji su doveli do nezadovoljavajućega izbornog rezultata

Anto Đapić, predsjednik HSP-a ponudio je danas Predsjedništvu HSP-a ostavku preuzimajući osobnu odgovornost za izborni neuspjeh.

Svi članovi vodstva stranke odgovornost su preuzeli uz zaključak da će predsjednik i Predsjedništvo u ostavci nastaviti voditi stranku do Sabora HSP-a u veljači 2008.

Proširena sjednica Predsjedništva održana je bez opravdano odsutne potpredsjednice Ruže Tomašić, piše u priopćenju HSP-a, a odlučeno je da će se Sabor HSP-a održati 24. veljače iduće godine.

U priopćenju dalje piše kako se podsjeća da se stranačko vodstvo na temelju Statuta bira na Saboru te da će se do njegova održavanja provesti unutarstranački izbori u podružnicama i županijskim vijećima, te da će se usvojiti prijedlog Statuta HSP-a te izvršiti sve druge pripreme za uspješno održavanje izbornoga sabora.

Na sjednici je vodstvo HSP-a analiziralo i niz objektivnih čimbenika koji su doveli do nezadovoljavajućega izbornog rezultata. Ističe se da će HSP kao najstarija hrvatska politička stranka nastaviti čuvati političku ostavštinu svojih utemeljitelja - Oca Domovine Ante Starčevića i Eugena Kvaternika.

Svim članovima, pristašama i biračima, HSP je zahvalio na povjerenje koje su mu dali. Stranka je također zahvalila i građanima koji su prepoznali jasnoću programa HSP-a i dosljednost u čuvanju vrijednosti Domovinskoga rata, zaštiti nacionalnih interesa i oštro suprotstavljanje bipolarizaciji političke scene te stranim korporativnim interesima, a sve usprkos neviđenoj kampanji i nedemokratskim metodama usmjerenim prema uništenju HSP-a.

Vezane vijesti

Pianigiani dao ostavku

Pianigiani dao ostavku

Simone Pianigiani dao je ostavku na dužnosti trenera Montepaschija, s kojim je u šest sezona provedenih u klubu osvojio jednako toliko naslova… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika