28.11.2007. / 19:11

Autor: Nina Tomljanović

KONFERENCIJA ZA NOVINARE

Milanović: "Nema razloga za nervozu"

Dodao je kako se SDP-u javljaju mnogobrojni građani, koji kaže Milanović, nisu uznemireni nego motivirani jer spadaju u većinu koja je u Hrvatskoj glasovala za promjene, koji su motivirani da SDP sastavi novu vladu

"Nema nikakvog razloga za nervozu, za zazivanje ulice i nekakvog izvanrednog stanja. U europskim državama ova procedura zna trajati tjednima i mjesecima i krajnje je vrijeme da to shvatimo i u Hrvatskoj. Imamo Ustav koji jasno propisuje kakva je procedura, kome se i pod kojim uvjetima daje mandat za sastav hrvatske vlade i Ustav treba poštivati", rekao je predsjednik SDP-a Zoran Milanović novinarima u središnjici SDP-a.

Dodao je kako se SDP-u javljaju mnogobrojni građani, koji kaže Milanović, nisu uznemireni nego motivirani jer spadaju u većinu koja je u Hrvatskoj glasovala za promjene, koji su motivirani da SDP sastavi novu vladu.

Novinare je također izvijestio kako se nastavljaju intenzivni razgovori oko formiranja nove vlade, pa sam tako, kaže predsjednik SDP-a, razgovarao s "nizom partnera", te će se razgovori nastaviti. Milanović nije želio otkriti s kojim je to strankama razgovarao.

Na današnje sastajanje čelnika koalicije HSS-HSLS, Josipa Friščića i Đurđe Adlešić sa predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom, Milanović nije imao poseban komentar kazavši da je riječ o normalnim razgovorima, istim onakvima kakve, kaže, mi u SDP-u obavljamo.

Nagađanja da su se u SDP-u dogovorili kako njihov premijerski kandidat Ljubo Jurčić, uspije li SDP s partnerima formirati vladu, neće biti premijer, Milanović je odlučno odbacio.

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika