29.11.2007. / 08:42

Autor: Marko Biočina

HNS BLOG

Lesar: SDP i HNS će sa 67 zastupnika od Mesića tražiti mandat

Koji je mogući plan Zorana Milanovića i Vesne Pusić za osvajanje vlasti, u svom blogu spekulira Dragutin Lesar, zastupnik HNS-a. „Vesna Pusić pokušava Milanoviću pomoći prikupiti 77 mandata. Za sada su na 67. Tri IDS-ova i jedan Šemse Tankovića. Sa tih 67 mandata žele otići Predsjedniku RH i zatražiti da on mandat za sastavljanje Vlade povjeri Ljubi Jurčiću. Ako u tome uspiju preostalih desetak doći će sami. Što od manjinskih zastupnika, što iz HSS-a”, piše Lesar.

Kada su ga kontaktirali novinari Lesar je tvrdio da su to samo njegova osobna razmišljanja, a da ne zna što se događa u pregovorima, jer u njima ne sudjeluje. “Sve što sam napisao u blogu su moji osobni stavovi. Ja sam samo izrazio svoje mišljenje, ali ne znam ništa o tome što se stvarno događa”, rekao je Lesar, koji je svom zapisu na blogu izrazio mišljenje kako bi SDP-ova vlada, čak i kada bi je sastavili, imala previše partnera i bila iznimno nestabilna.

Lesar smatra kako je SDP pogriješio kada je odbio ponudu HNS-a za predizbornom koalicijom, jer bi sada umjesto 63 te dvije stranke imale 66 mandata. Zbog toga Lesar piše kako će se u budućnosti oštro protiviti tome da se SDP-u nudi predizborna koalicija.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika