29.11.2007. / 10:29

Autor: Nina Tomljanović

NEZAVISNI KANDIDATI

Letica sam osvojio više glasova od DC-a

Od nezavisnih kandidata koji su izašli na parlamentarne izbore 25. studenog nitko nije postigao zamjetan rezultat, točnije, za sve kandidate se može reći da su doživjeli fijasko. Tako je Slaven Letica dobio osvojio samo 1,15 posto glasova (2774) u prvoj izbornoj jedinici, no ipak, pokazalo se da je osvojio više glasova od DC-a odnosno Vesne Škare-Ožbolt koja je dobila 0,89 posto glasova (2138).

Novinar Branko Vukšić, inače nositelj vlastite nezavisne liste, iako je ciljao na TV publiku tako da je i oglase davao u TV prilozima, osvojio je samo 0,71 ili 1700 posto glasova. Također vrlo mali broj glasova osvojio je i nekadašnji predsjednički kandidat, poznatiji kao dečko s Trešnjevke, Boris Mikšić koji je bio uvjeren da će se probiti kao nezavisni kandidat u 4. izbornoj jedinici na osnovu tvornice koju je sagradio u Baranji, no osvojio je tek 0,45 posto ili 941 glas.  Nezavisna lista Antuna Laszla koja je na izbore izašla također u 4. izbornoj jedinici, te koji se zauzimao za bolji život u Slavoniji i Baranji, osvojio je 0,18 posto, točnije 384 glasa. Ivo Lončar nije uspio izboriti treći saborski mandat, osvojio je tek 0,56 posto ili 1447 glasova. Za njime slijedi Hrvoje Hitrec, veliki protivnik ulaska Hrvatske u NATO koji je osvojio 0,27 posto ili 709 glasova. Bivši saborski zastupnik Drago Krpina koji je na parlamentarne izbore izašao u 9. izbornoj jedinici, osvojio je 0,53 posto ili 1339 glasova.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika