29.11.2007. / 09:09

Autor: Marko Biočina

GLAS KONCILA

Crkva traži promjenu izbornog zakona

Glas Koncila, tjednik Katoličke crkve u Hrvatskoj, u novom je broju pozvao na promjenu izbornog zakonodavstva. U komentaru koji potpisuje Ivan Miklenić, glavni urednik lista, navodi se kako ovi izbori nisu bili „za“, već “protiv“, a kako to nije dobro. Miklenić smatra kako je HDZ dobio i puno glasova onih koji su se uplašili neodmjerene retorike SDP-ovih političara.

„To je motiviralo mnoge građane da svoj glas dadnu HDZ-u, premda mu ga inače nikada ne bi dali. I zbog toga su stranke desnog centra pometene s političke scene. Oni koji glasuju „protiv“, ako ih je dovoljno, stvarno mogu spriječiti ili kazniti neku opciju, a svi drugi koji glasuju „za“ zapravo su samo iskorišteni da nekoj stranci ili opciji omoguće da ona radi što hoće u svom mandatu i da nikome za to ne odgovara do slijedećih izbora“, piše Miklenić.

Glavni urednik „Glasa koncila“ smatra kako birači moraju imati mogućnost nadziranja političara i tijekom mandata, te demokratske sredstva kojima bi ih prisilili na učinkovitiji i odgovorniji rad. Kako bi konkretno trebao izgledati novi izborni zakon Miklenić nije objasnio.

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika