29.11.2007. / 11:44

Autor: Marijana Zrinjski

BUDUĆNOST DESNICE

Kovačević: Ruža Tomašić je najizglednija predsjednica HSP-a

"Ja sam bio najaktivniji saborski zastupnik, jedini sam primao građane na razgovore i pokušavao im pomoći da riješe svoje probleme. Očito se ne isplati raditi na taj način", smatra Kovačević

"Nema šanse da HSP nestane s političke scene. Mi jedni govorimo jasno popu pop, a bobu bob, odražavamo stavove desnih birača i zastupamo nacionalne interese", kazao je za Nacional.hr Pero Kovačević, član HSP-a, dan nakon što je predsjednik stranke Anto Đapić podnio ostavku na dužnost radi loših izbornih rezultata, odnosno samo jednog osvojeg zastupničkog mjesta u Saboru.

Razlozi lošeg rezultata stranke na parlamentarnih izborima su tvrdi Kovačević, subjektivni i objektivni. "Činjenica je da je HDZ htio pomesti HSP s hrvatske političke scene. Ne treba biti prepametan da se to zaključi, dovoljno je pogledati aferu osječke dvorane, izlazak iz stranke Tonči Tadića i Miroslava Rožića, i ponašanje medija koje sve redom kontrolira HDZ, a koji nisu prenosili važne vijesti za birače, poput programa stranaka već su se bavili samo nebitnim činjenicama i političkim okršajima". Stranci je, nastavlja, naškodila i izjava predsjednika HDZ-a Ive Sanadera da glas za HSP znači glas za SDP. Kovačević tvrdi da su neki njihovi birači toj izjavi povjerovali, s obzirom da niti jedan demant ne može biti toliko jak koliko samo izjava koja mu prethodi. Sa svim tim, kako kaže, HDZ-ovskim spletkama, vodstvo stranke se nije znalo dovoljno oštro suprotstaviti, te stoga mora snositi odgovornost.

Na pitanje postoji li mogućnost da se dvojica odbjeglih, Tadić i Rožić, vrati u stranku nakon što je Đapić s čijim se vodstvom nisu slagali odstupio, odgovara: "Ne vjerujem. Kada vam netko zabije nož u leđa kao što su to učinili Tadić i Rožić, ne možete više s njima surađivati kao prije. Oni su otišli nakon konvencije stranke, prilično je jasno da ih je netko na to nahuškao".

Razočaran je što ni on niti Ruža Tomašić, potpredsjednica stranke nisu ušli u Sabor. "Ja sam bio najaktivniji saborski zastupnik, jedini sam primao građane na razgovore i pokušavao im pomoći da riješe svoje probleme. To niti jedan drugi zastupnik nije radio. Također, sam jedini u Saboru čitao sve saborske materijale. No, na kraju ispada da se ne isplati raditi na takav način jer rezultata nema. No, nije mi žao, dobro se dobrim vraća", pomirljivo će Kovačević koji se namjerava posvetiti radu u zagrebačkoj Gradskoj skupštini čiji je potpredsjednik.

Što se tiče novog predsjednika HSP-a kaže da ima puno mladih kvalitetnih ljudi u desnoj stranci koji bi mogli naslijediti Đapića, no jedan od favorita je svakako Ruža Tomašić, bivša zastupnica, najpoznatija po svojoj borbi protiv narkomafije u Hrvatskoj.

"Ovo je sve teška trgovina"

Kovačević vjeruje da će HDZ uspjeti sastaviti vladu, no naglašava da će ljude u Hrvatskoj, to skupo koštati. "Ovo je sada sve teška trgovina. Kakav god da se vlada sastavi pitanje je hoće li ta vlada izdržati četiri godine budući da su veliki kompromisi neminovni", zaključio je Kovačević koji smatra da među biračima postoji psihoza pa se glasovanje na parlamentarnim izborima svodi na to da se glasa za protiv, a ne za stranku kojoj se daje glas. "Ovi koji su glasali za SDP žele da se HDZ skine s vlasti, a ovi koji su svoj glas dali HDZ-u ne žele SDP na vlasti. I to se događa na svakim izborima u Hrvatskoj".

Vezane vijesti

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić izabrana za predsjednicu HSP dr. Ante Starčević

Ruža Tomašić danas je u Zagrebu na Općem saboru Hrvatske stranke prava dr. Ante Starčević (HSPAS) kao jedina kandidatkinja ponovno izabrana za… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika