29.11.2007. / 14:56

Autor: Marijana Zrinjski

HSU

Hrelja razgovarao sa Sanaderom i Milanovićem

Predstavnik Hrvatske stranke umirovljenika Silvano Hrelja danas je o uvjetima suradnje razgovarao s predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom i članom predsjedništva te stranke Damirom Polančecom, te s predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem i njegovom zamjenicom Željkom Antunović.

Čelnici obiju stranka pitali su Hrelju i Vladimira Jordana koji je odstupio s mjesta predsjednika HSU-a nakon loših izbornih rezultata, kako i pod kojim uvjetima bi podržali njihovu vladu. Hrelja im je poručio da ključnu ulogu u sastavljanju parlamentarne većine imaju HSS i HSLS, te da HSU s tek jednim zastupnikom neće preuzeti odgovornost za sastavljanje parlamentarne većine.

Čelnicima dvoji najjačih stranaka poručili kako će s njima nastaviti razgovore kad sakupe 77 zastupnika koji jamče parlamentarnu. Naklonost HSU-a dobit će, kaže Hrelja, opcija koja ponudi stabilnu vladu, koja će raditi na realizaciji projekata HSU-a.

O ponudama pristiglima iz HDZ-a i SDP-a u ponedjeljak će se raspravljati i odlučivati Središnji odbor HSU-a.

Vezane vijesti

Vlast nije nenarodna već demokratska

Vlast nije nenarodna već demokratska

U Hrvatskoj nikada na vlasti nije bila nenarodna vlast, ma kako loša bila, već uvijek demokratska vlast koja ima izbornu legitimaciju, izjavio je na… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika