02.09.2003. / 00:00

Autor: Tanja Simić

GOSPODARSTVO

RAČAN: LENAC ĆE U STEČAJ AKO KROZ NEKOLIKO TJEDANA NE DOĐE DO REALIZACIJE SPORAZUMA

RAČAN: LENAC ĆE U STEČAJ AKO KROZ NEKOLIKO TJEDANA NE DOĐE DO REALIZACIJE SPORAZUMA

Nakon što se ispostavilo da je uplata većinskog vlasnika brodogradilišta ‘’Viktor Lenac’’ Giancarla Zachella u iznosu od milijuna dolara zapravo pozajmica, a ne posljedica poštivanja sporazuma vjerovnika i dioničara brodogradilišta, premijer Ivica Račan skratio je rok za poštivanje tog sporazuma, piše u utorak magazin Banka. Račan je naglasio da, ukoliko u roku od nekoliko tjedana, a ne mjeseci ne dođe do realizacije sporazuma, stečaj će biti jedini izlaz. ‘’Svjestan sam toga da će u stečaju sredstva izgubiti i vlasnici, ali s time nećemo moći oklijevati, jer ćemo kroz stečaj moći spasiti dio proizvodnje i radnih mjesta. Ne može se unedogled nastaviti s agonijom Viktora Lenca”, rekao je premijer u intervjuu za Banku.
Vjerovnici su početkom srpnja pristali 23,7 milijuna eura dugoročnih kredita pretvoriti u temeljni kapital društva, a 19,7 milijuna eura kratkoročnih kredita pretvoriti u dugoročne. Dioničari su pak pristali uložiti 6,7 milijuna eura u dioničarski kapital, a Vlada je izrazila spremnost osigurati 2,5 milijuna eura za spas Lenca. Način i uvjete pod kojim je Zachello uplatio milijun dolara premijer Račan doživio je kao još jednu igru, ovaj put između vlasnika i sindikata.
Na sjednici Nadzornog odbora brodogradilišta u ponedjeljak usvojena je ostavka direktora Damira Vrhovnika, a za novog direktora brodogradilišta imenovan je Ognjen Antunac.

Vezane vijesti

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

"Namjerno rušenje Brodotrogira"

Čelnici sindikata u Brodotrogiru zatražili su danas od prvog potpredsjednika Vlade i ministra gospodarstva Radimira Čačića da se žurno očituje o… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika