29.11.2007. / 15:16

Autor: Martina Čizmić

IZBORI

Šeks: "Dojam je kako se Mesić priklanja drugoj opciji"

HDZ-ovac Vladimir Šeks rekao je kako se u dijelu političke i opće javnosti stječe dojam da se predsjednik Mesić "taktički malo priklanja jednoj drugoj opciji". Šeks nagađa kako se radio o HNS-u koji s SDP-om skuplja mandate za vladu lijevog centra.

"Predsjedniku Mesiću prijateljski sam rekao da se ne dovede u situaciju da ga drugi vide kao pristranog jer kao predsjednik mora biti apsolutno nepristran", rekao je Šeks novinarima.

Komentirao je i Mesićevu usporedbu poslije izborne situacije sa onom u Srbiji gdje su većinu imali radikali, ali nisu bili na vlasti. Rekao je kako je to malo čudnovata komparacija. Povezivanje HDZ-a s radikalima nazvao je "vrijednosnom identifikacijom", za koju pretpostavlja da je nehotična i netočna. "Nisu svaki put u Srbiji radikali imali relativnu pobjedu, nego neke druge političke snage. Ali slažem se da ne bi bilo dobro da radikali dobiju mandat za sastav vlade u Srbiji", rekao je Šeks.

Ponovio je kako prioritet u pokušaju da se sastavi vlada treba dati lideru parlamentarne većine koja je dobila na izborima, kako implicira Ustav.

Vezane vijesti

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Karamarko: vlast nije napravila ništa za narod

Predsjednik HDZ-a Tomislav Karamarko rekao je danas kako aktualna vlast tijekom proteklih šest mjeseci nije napravila ništa korisno za ovaj narod,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika