29.11.2007. / 19:04

Autor: Martina Čizmić

MESIĆEVE KONZULTACIJE

HSU skloniji HDZ-u

HSU je spreman podržati i vladu lijevog centra, ako se koalicija opredjeli za SDP

Član HSU-a Silvano Hrelja večeras se sastao sa predsjednikom Mesićem na Pantovčaku. Nakon sastanka rekao je kako je HSU skloniji ideji da novu vladu sastavlja HDZ . Oni smatraju kako bi ta vlada bila stabilnija od vlade koju bi okupio SDP.

"Smatramo da je u ovom trenutku u opravdanoj prednosti Sanader. Većima s osam subjekata ima u sebi previše elemenata nestabilnosti. Previše je trauma iz prethodnog koalicijskog mandata", rekao je Hrelja novinarima nakon sastanka sa Mesićem.

Naglasiio je da će sastavljanje nove vlade ovisiti isključivo o koaliciji HSS-HSLS. Istaknuo je kako će im se HSU priključiti nakon što ta koalicija donese odluku koga će podržati.

"I oni daju blagu prednost stabilnijoj vladi. To je moj osjećaj i ono što smo zaključili analizirajući njihove dosadašnje izjave", rekao je Hrelja. Dodao je i da je HSU spreman podržati i vladu lijevog centra, ako se koalicija opredjeli za SDP.

Rekao je kako njegova stranka želi sudjelovati u parlamentarnoj većini kako bi rješila nagomilane probleme umirovljeničke populacije.

Vezane vijesti

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

'Morat ćemo raditi više, inteligentnije i ići u mirovinu kasnije'

Silvano Hrelja ponovno je na današnjoj 10. redovnoj i izbornoj skupštini Hrvatske stranke umirovljenika (HSU) izabran za predsjednika te stranke.… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika