29.11.2007. / 19:56

Autor: Martina Čizmić

MESIĆEVE KONZULTACIJE

Đapić: "HSP neće u vladu"

Đapić je Mesiću rekao kako će HSP podržati jednu od opcija samo ako obje opcije okupe po 76 zastupnika

Na razgovoru kod predsjednika Mesića došao je i predsjednik HSP-a Anto Đapić. Nakon sastanka Đapić je rekao kako HSP ne želi sudjelovati ni u jednoj vladi. Ocijenio je kako bi mandat za sastavljanje vlade trebalo povjeriti predsjedniku HDZ-a Ivi Sanaderu.

"Relativni pobjednik trebao bi dobiti mandat, da se stvari ne bi zakomplicirale, jer kako se čini, sada je prilično pat-pozicija i nitko ne može osigurati potrebnih 77 zastupnika", rekao je Đapić. Napomeno je da je, po njegovim informacijama, šestoro zastupnika nacionalnih manjina odlučilo kako ne žele biti "jezičac na vagi".

Đapić je Mesiću rekao kako će HSP podržati jednu od opcija samo ako obje opcije okupe po 76 zastupnika. Rekao je i kako nije iznenađen ni nagađanjima nekih medija da HDZ dogovara koaliciju s HNS-om i SDSS-om.

"Kad je u pitanju HDZ, sve je moguće. Ne bi me iznenadila kombinacija u kojoj HDZ, nakon što je dobio izbore zastrašivanjem birača 'crvenima', istodobno intenzivno pregovara s SDSS-om i HNS-om", rekao je.

Vezane vijesti

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

'Nikolić - četnički vojvoda ili redizajnirani predsjednik?'

Uoči inauguracije Tomislava Nikolića na mjesto predsjednika Srbije, novosadski Dnevnik objavio je osvrt bivšeg predsjednika Hrvatske Stjepana Mesića… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika