30.11.2007. / 12:48

Autor: Nina Tomljanović

SUKOB INTERESA

Čehok: ''Zakon je nedorečen i tu nikakvog sukoba ne može biti''

Četvero suvlasnika zemljišta u postupku otkupa nije tretirano na isti način, pa je troje suvlasnika za zemljište dobilo 20 eura, a Cesarec je dobila dvostruko veću cijenu po četvornom metru

Povjerenstvo za sprječavanje sukoba interesa jednoglasno je utvrdilo da je varaždinski gradonačelnik Ivan Čehok prekršio proceduru u postupku otkupa zemljišta za izgradnju varaždinske slobodne zone, tako što je na netransparentan i pristran način vodio postupak. Za Nacional.hr Čehok je kazao kako se ne osjeća krivim jer kako kaže, odluku nisam donio ja. ''Zakon je nedorečen i tu nikakvog sukoba ne može biti. Odluku je donosilo Gradsko poglavarstvo'', kaže Čehok.

Podsjetimo, još prije dvije godine varaždinski je gradonačelnik pogodovao Vesni Cesarec, supruzi predsjednika Gospodarske komore Varaždin tako da je sudjelovao u donošenju zaključka o utvrđivanju otkupne cijene zemljišta po dvostruko višoj cijeni u odnosu na druge bivše suvlasnike zemljišta . Riječ je o zemljištu na području Ribnjak u Varaždinu.

Četvero suvlasnika zemljišta u postupku otkupa nije tretirano na isti način, pa je troje suvlasnika za zemljište dobilo 20 eura, a Cesarec je dobila dvostruko veću cijenu po četvornom metru.

Presuda je donesena je 8. lipnja ove godine, ali je s Upravnog suda tek prošli tjedan poslana na adrese Povjerenstva i gradonačelnika Ivana Čehoka.

Vezane vijesti

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Odluka o optužnici protiv Čehoka u svibnju

Optužno vijeće zagrebačkoga Županijskog suda nastavit će početkom svibnja razmatrati optužnicu protiv bivšega varaždinskoga gradonačelnika Ivana… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika