30.11.2007. / 15:38

Autor: Martina Čizmić

RAST CIJENA UGROŽAVA NAJSIROMAŠNIJE

Sindikati traže jednokratne pomoći za najsiromašnije

Savez samostalnih sindikata Hrvatske traži od vlade isplatu jednokratnih novčanih pomoći najsiromašnijim građanima.

"Rast cijena osnovnih prehrambenih proizvoda počeo se ostvarivati poskupljenjem cijena ulja i jaja, a od 1. prosinca slijedi i drastično poskupljenje mlijeka i mliječnih proizvoda", upozoravaju u Sindikatu.

Ističu da su poskupili oni proizvodi koje su građani prisiljeni kupovati ako se žele prehraniti. Istovremeno, u svim zemljama u susjedstvu, takvi se proizvodi prodaju po znatno nižim cijenama nego u Hrvatskoj.

"Hrvatskim građanima ne preostaje ništa drugo osim ponovnog pripremanja velikih plastičnih vreća i odlaska autobusima ili automobilima u kupovinu namirnica u BiH, Mađarsku ili Sloveniju", tvrde u Sindikatu.

Iz Saveza samostalnih sindikata Hrvatske napominju kako će oko milijun radnika dobiti božićnicu ili neki oblik božićnice što će im jednokratno olakšati novi cjenovni udar. No, više od 400 tisuća radnika ni ove godine neće dobiti božićnicu.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika