01.12.2007. / 10:00

Autor: Martina Čizmić

ATLAS AIRTOURS

Otputujte nekamo za blagdane

Putnička agencija Atlas Airtours ponudila je nekoliko veoma zanimljivih odredišta koja možete posjetiti tijekom adventa ili odabrati kao savršeno mjesto za doček Nove godine.

Za one kojima nedostaje snijeg i zimski ugođaj, osmislili su Božićnu bajku u Finskoj. Odaberete li to putovanje upoznati ćete glavni grad Finske, Helsinki, glavni grad Estonije, srednjevjekovni Talinn te kao posebnu poslasticu, finski gradić Rovaniemi, gdje se nalazi Selo Djeda Božićnjaka.

Rovaniemi se smjestio na sjeveru Finske, u Laponiji i savršena je točka za promatranje fenomena Aurore borealis. Tu se nalaze Santapark i selo Djeda Božićnjaka u kojima tijekom cijelog prosinca možete uživati u druženju sa patuljcima i sobovima u uredu Djeda Božićnjaka. Na putovanje se kreće 14. 12. avionom, a cijena aranžmana je od 5390 kuna po osobi.

Kao i mnogi drugi europski gradovi, Madrid je tijekom povijesti bio meta mnogih osvajača. Neki od tragova osvajačkih pohoda vide se i danas, u umjetnosti, arhitekturi ili gastronomiji.

U predbožićno vrijeme u Španjolskoj vlada posebna atmosfera, a predivno ukrašeni gradovi daju posebnu čar. Polazak je 5. 12. avionom, a cijena je od 2790 kuna po osobi.

Doček Nove godine uvijek je poseban događaj koji se planira i nekoliko mjeseci unaprijed. Iz Atlas Airtoursa predlažu da sljedeću Novu godinu dočekate u Parizu. Prošećite uređenom Champ Elysees i uživajte u pogledu sa vrha Eiffelovog tornja. Obiđite poznate pariške muzeje, a samu Novu godinu dočekajte na ulicama Pariza u dobrom raspoloženju. Cijena je od 3690 kuna po osobi, a kreće se avionom 29. 12.

Ako vam je dosta hladnoće, Novu godinu dočekajte u Maroku ili Portugalu. Smješten na afričkom tlu, gdje se arapska tradicija isprepliće s živopisnim arapskim običajima, Maroko čini jedinstvenu kulturu koja oduševljava svakoga. Dočekajte Novu 2008. u nekoj od raskošnih orijentalnih palača, gledajući u veličanstvene pustinjske dine ili čarobno gorje Atlas. Na putovanje avionom kreće se 28. 12. po cijeni od 6990 kuna po osobi.

S druge strane Gibraltara, nalazi se najzapadnija točka Europe, grad Lisabon. Njegove zavojite ulice i mali trgovi omogućit će vam poseban doček Nove godine. Glavna avenija – Avenida da Liberdade, Champs – Elysees Portugala i kula Belem, sagrađena u 16. stoljeću mjesto s kojeg je slavni Vasco da Gama krenuo u svoja velika istraživanja. Slikovit gradić Porto s brojnim tipičnim restoranima, panoramska vožnja lisabonskom rivijerom uz Atlantik, poznata izletišta Cascais i Estoril, dodatni su razlog zašto biste ovu Novu godinu trebali dočekati baš u Portugalu. Za 5790 kuna po osobi odvažite se otputovati u Portugal zrakoplovom 29. 12.

Više informacija potražite u poslovnicama adriatica.net CENTAR PUTOVANJA i u svim boljim turističkim agencijama, na web adresi www.atlasairtours.hr ili na besplatnom info telefonu 0800-8850

Vezane vijesti

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Finska: Napadač s krova ubio jednu i ranio osam osoba

Naoružani napadač otvorio je vatru s krova zgrade u središtu finskog grada Hyvinkaae u subotu rano ujutro i pritom ubio jednu osamnaestogodišnjakinju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika