30.11.2007. / 19:29

Autor: Martina Čizmić

MESIĆEVE KONZULTACIJE

Sanader: "Imamo veću podršku nego što se zna u javnosti"

Na pitanje ima li HDZ većinu u Saboru, odgovorio je kako još nemaju jer bi inače već danas od Mesića tražio mandat

Predsjednik HDZ-a Ivo Sanader sastao se sa predsjednikom Mesićem. Nakon sastanka je rekao kao HDZ još uvijek nema podršku većine svih saborskih zastupnika. Istaknuo je da "ima veću podršku nego što se to zna u javnosti".

Sanader je Mesića izvijestio o prvom krugu razgovora s HDZ-ovim potencijalnim partnerima i naglasio da očekuje da će mu predsjednik povjeriti mandat za sastavljanje nove vlade kao relativnom izbornom pobjedniku.

"Razgovor je bio iznimno ugodan i prošao je u prijateljskom ozračju, još jednom smo zajednički konstatirali da je HDZ relativni izborni pobjednik", rekao je Sanader novinarima. Dodao je da je optimističan te napomenuo da su dosadašnji razgovori s partnerima protekli u vrlo dobru ozračju i da ima dovoljno samopouzdanja. Vjeruje u konačni pozitivan ishod za HDZ.

Na pitanje ima li HDZ većinu u Saboru, odgovorio je kako još nemaju jer bi inače već danas od Mesića tražio mandat. Osvrnuo se i na SDP-ovu promjenu premijerskog kandidata. Ocijenio je da je riječ o "krajnje nekonzistentnoj politici, vrludanju i glavinjanju SDP-a".

"Riječ je o prijevari birača, jer su u izbornu kampanju išli s Jurčićem kao premijerskim kandidatom, a sada su, ni tjedan dana nakon izbora, promijenili odluku. To je neozbiljna politika koja ne pruža osjećaj sigurnosti, nego zabrinutosti", rekao je Sanader. Dodao je kako ga ne zanima činjenica da je predsjednik SDP-a Zoran Milanović izjavio kako će podržati dvostruko pravo glasa za nacionalne manjine.

Na pitanje novinara podržava li i on takvu ideju, odgovorio je: "To ću vam reći kad za to dođe vrijeme".

Vezane vijesti

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

'Nemate pravo čuvati svoja radna mjesta'

Savez samostalnih sindikata Hrvatske obrušio se na Vladu zbog odredbe kojom bi se političari nakon saborskog odnosno ministarskog mandata mogli… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika