30.11.2007. / 20:12

Autor: Martina Čizmić

OESS

Misija OESS-a u Hrvatskoj mogla bi završiti ove godine

"Mislim da smo na pravom tragu smanjenja misije i da smo blizu njezina zatvaranja", rekao je Miguel Angel Moratinos

Španjolski ministar vanjskih poslova Miguel Angel Moratinos izjavio je kako vjeruje da će se misija Organizacije za europsku sigurnost i suradnju u Hrvatskoj okončati do kraja ove godine. Moratinos je odgovarajući novinarima rekao kako je i u svom uvodnom i završnom govoru na dvodnevnom sastanku ministara vanjskih poslova zemalja OESS-a, izrazio želju da se zatvori misija u Hrvatskoj.

"Optimist sam. Mislim da će se kraj misije i završetak španjolskog predsjedanja OESS-om vremenski poklopiti", poručio je Moratinos.

istaknuo je kako se misijom u Hrvatskoj pokazalo kako OESS može pomoći u demokratskoj izgradnji neke zemlje. U suradnji s Hrvatskom vladom ostvareni su svi uvjeti iz mandata misije.

"Mislim da smo na pravom tragu smanjenja misije i da smo blizu njezina zatvaranja", rekao je i dodao kako ta odluka nije stvar ministarskog sastanka OESS-a nego je u rukama Stalnog vijeća OESS-a u Beču.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika