01.12.2007. / 10:38

Autor: Katarina Zorić

POTENCIJALNI MANDATARI

Milanović: "Sanader ne zaslužuje čestitke i nije dostojan voditi hrvatsku vladu"

Sanader u razgovorima ističe kako mu je plan da se do Božića završe svi poslovi konstituiranja Hrvatskog sabora i vlade…

Današnji dnevni listovi donose razgovore s potencijalnim mandatarima - predsjednikom HDZ-a Ivom Sanaderom i predsjednikom SDP-a Zoranom Milanovićem.

Na pitanje tko je pobjednik izbora u Hrvatskoj, Milanović je za "Jutarnji list" izjavio da je relativno najveći broj glasova osvojio HDZ, ali da je pobjednik izbora onaj tko sastavi vladu. Na upit zašto nije čestitao HDZ-u kao relativnom pobjedniku, kao što je učinio i predsjednik Mesić, Milanović je ustvrdio da "Sanader ne zaslužuje čestitke i da nije dostojan voditi hrvatsku vladu".

Sanader u razgovorima za "Vjesnik" i "Večernji list" ističe kako mu je plan da se do Božića završe svi poslovi konstituiranja Hrvatskog sabora i vlade te očekuje da predsjednik države, nakon konzultacija, mandat najprije da najjačoj stranci - HDZ-u. Još je jednom ustvrdio da nitko ne može izbornoga pobjednika pretvoriti u izbornoga gubitnika i da bi bilo izvan svih demokratskih običaja da se mandat najprije dade gubitniku.

Vezane vijesti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Njemačka odlučuje o grčkoj budućnosti

Svijet je u ponedjeljak odahnuo nakon što su na izborima u Grčkoj dan ranije pobijedili pristaše štednje, no tisak upozorava da je svjetsko… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika